Ook ik heb dit jaar weer mogen genieten van een zogenaamde zomervakantie. Voor vakantie heb je talloze benamingen als carnaval-vakantie,voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, wintervakantie, kerstvakantie en skivakantie. Ik beperk me meestal tot een late zomervakantie. De maand september is over het algemeen wat rustiger dan de voorgaande maanden. Eigenlijk is zo’n late zomervakantie net zo iets als een brunch, het is geen ontbijt en het is geen lunch. Er vindt vast wel iemand een geschikte naam voor.

Medereizigers
Ja, vakantie. Voor de een kan het niet vaak genoeg zijn, zoals bijvoorbeeld voor mijn vrouw. Voor de ander, zoals ondergetekende, is het een noodzakelijk iets. Gewoon een periode om de batterij weer even bij te laden.   Dat bijladen geld echter niet alleen voor mij, maar ook voor mijn medereizigers. Dan heb ik het niet over mijn kinderen, want die wonen op zichzelf en kiezen hun eigen vakantieperiode. Nee, met medereizigers bedoel  ik alle elektronische apparatuur die ik mee op reis neem. Ter informatie, ik ben een kleine zelfstandige, heb  meerdere opdrachtgevers en nog veel meer vaste klanten.  Met de ervaring uit voorgaande vakanties, waarin ik werd gebeld voor een snelle offerte en deze misliep omdat ik geen computer bij de hand had, sleep ik nu altijd een notebook mee. Nu is zo’n notebook niet zo zwaar als mijn eerste laptop, monochroom beeld en ruim 5 kilo, maar je moet de batterij van het apparaat ook nog eens kunnen opladen. Dus gaan de kabels ook mee. Daarnaast is er niet overal WIFI beschikbaar, dus een Lan kabel en een Dongel  gaan ook in de koffer.

De voorbereiding
Voor ik op vakantie kan gaan ben ik dagen in de weer om alle laatste relevante informatie van mijn andere laptops, ik heb er 2, over te brengen naar de vaste schijf van mijn notebook. Je kunt immers niet weten of iemand op een offerte terugkomt en deze aangepast wil zien. Een geheugenstick is ook altijd wel handig, als je echt geen verbinding kunt krijgen, kun je misschien de gegevens via de hotelcomputer laten verzenden. Dus 2 sticks mee in de koffer.Natuurlijk wil ik van tijd tot tijd bereikbaar zijn, dus sjouw ik 2 Blackberry´s mee, met de benodigde oplaadkabels en stekkers. Ik hoor de kenners al zeggen, je kunt ook via je Blackberry email verzenden en documenten maken, maar ik geef het u te doen om 3 pagina´s A4 op een klein toetsenbordje te schrijven.

Fotootje
Ook de fotocamera gaat in de koffer. Ik heb zo´n kleine camera gekocht, handig om in je broekzak te steken. Mijn vorige camera was wel erg goed, maar zo groot dat hij altijd in een tas om mijn nek of voor mijn buik hing.  Niet erg onopvallend dus zo´n puist op je buik, echt het prototype toerist. Maar ook de kleine handzame broekzakcamera moet opgeladen worden en wil ik tussentijds de gemaakte foto´s veilig stellen, door ze naar mijn notebook over te brengen. U snapt het al, ook hier gaan weer een aantal kabels mee.

Al met al is het, kan ik u verzekeren een kleine koffer vol met elektronica. Nu nog maar eens kijken, wat ik aan kleding en schoenen mee zal nemen.