Wij willen graag een pup van onze nu 2 jaar oude hond Macy. Moeder is een Dalmatiër en vader een Border Collie. Ik heb haar gekregen voor mijn verjaardag, na 7 jaar geen hond te hebben gehad.
Macy is qua karakter en bouw 80% Border Collie en qua uiterlijk Dalmatiër. Een fantastische hond, scherp, gehoorzaam en ontzettend lief, een maatje voor de baas.

Macy

29 juli 2011
Macy ontvangt bezoek van Spencer, een 2 jaar oude Border Collie, die ze van jongs af aan kent van het spelen op ’t Harde in Blaricum. Wij en het baasje van Spencer zijn benieuwd of de hondjes weten wat ze moeten doen. Ze mogen namelijk allebei voor de eerste keer de liefde bedrijven. Terwijl de honden in de achtertuin zijn, gaan wij een kopje koffie drinken. Binnen 5 minuten is het raak en zitten de honden “vast”. We ondersteunen ze en geven ze bemoedigende woorden. Een kwartier later is het gebeurt.

2 augustus 2011

SpencerSpencer komt voor de 2e keer op bezoek en nu weten ze wat er van hen verwacht wordt. binnen de kortste tijd is het weer raak.

Nu is het wachten of Macy inderdaad in verwachting is. Ze wordt wel steeds dikker, maar een schijnzwangerschap ziet er hetzelfde uit.

We besluiten na 5 weken een scan te laten uitvoeren bij de dierenarts en ja hoor 5 wezentjes zijn te ontdekken, maar er kan er nog een verstopt zitten. Ze is uitgerekend tussen 29 augustus en 3 september.

We gaan op zoek naar een werpkist en na diverse vruchteloze telefoontjes besluiten er zelf maar een te maken.

De werpkist1 september 2011

09:00 uur Macy moet braken
10:20 uur Macy verliest slijm
10:40 uur Macy begint zich te likken
10:45 uur de eerste pers
10:55 uur Er verschijnt een blaas
11:05 uur De eerste pup is geboren, een teefje en ze weegt 330 gram (rood strikje)
Macy begint de geborene als een waanzinnige te likken, tot ze helemaal schoon is en het eerste piepgeluidje hoorbaar is. Ze krijgen allemaal strikjes om, zodat we ze later goed kunnen herkennen
12:10 uur De 2e pup wordt geboren, een reutje, weegt 400 gram (turquoise)Macy en haar zeven puppy's
12:25 uur De 3e pup, weer een teefje van 300 gram (mintgroen)
13:10 uur De 4e pup, een teefje van 280 gram (zwart)
14:40 uur De 5e pup, een reutje van 360 gram (donkerblauw)
Deze pup heeft het even moeilijk, het duurde te lang. Macy besteedt ook even te veel aandacht aan de anderen. We zuigen het mondje en het keeltje leeg en blijven masseren tot de kleur van het snuitje en de pootjes weer normaal zijn. Gelukkig doet weer vrolijk mee.
15:55 uur De 6e pup, een reutje van 330 gram (oranje)
16:50 uur De 7e pup, een reutje van 325 gram (geel)

Het is eindelijk klaar, een bevalling van 6 uur maar het resultaat mag er zijn. Allemaal zwart/ witte pups die piepen, rollen en maar een ding willen drinken. Ook nummer 5 doet weer vrolijk mee.

2 september
Ik heb een lang weekend in Berlijn en verlaat met pijn in het hart het huis. Mia wordt gelukkig geholpen door onze dochters Kimm en Wendy en vriendin Margreet, want moeder zorgt wel voor de 7 pups, maar ook zij moet verzorgd worden.

5 september
Ben weer thuis, god wat heb ik ze gemist. Natuurlijk werd er tijdens mijn afwezigheid heel goed voor ze gezorgd, maar toch.

6 september
Macy loopt per dag nu 3 x 20 minuten buiten en daarnaast wat korte bezoekjes aan het grasveld tegenover het huis. Ze is bijna weer op haar oude gewicht. Als ze ook maar een piepje hoort, snelt ze naar haar nest om ze te voeden en schoon te likken.

Lunch voor de puppy’s klik hier voor een kort filmpje

8 september 2011
Vandaag zijn ze bijna een week oud. We hebben de puppy’s weer gewogen en in Macy & pups 7 septembergewicht variëren ze van 550 gram (nr. 7) tot 700 gram (nr. 2). Ze drinken de hele dag door.

12 september 2011
11 dagen zijn ze nu, de eerste puppy’s hebben hun oogjes al open, in gewicht variëren van 700 tot 850 gram. De tekeningen van de hondjes beginnen langzaam aan iets te veranderen. Ook de mopsneusjes gaan van vorm veranderen en worden wat spitser. De roze neusjes zijn nu roze- zwart. We laten ze ook aan ons snuffelen en met hun natte snuitjes kruipen ze tegen je gezicht aan. Het blijft ontzettend leuk.

Natuurlijk wordt ook het nest af en toe verschoond, hoewel Macy het heel goed schoon houdt. De puppy’s worden dan even op een oude slaapzak gelegd.

deven uit het nest

het nest wordt verschoond, puppy's vinden het niet leuk

De ontwormingskuurtjes zijn binnen en de afspraak met de dierenarts is gemaakt.

13 september 2011

Macy heeft vannacht kippenbotjes gegeten, die langs de singel op het gras in een zakje lagen. Waarschijnlijk was ze te gulzig en heeft ze het hele botje ingeslikt met alle gevolgen van dien. Ze was loom, liep met haar kop te schuren en at niets meer. Dus zaten we vanochtend bij de dierenarts om haar te laten onderzoeken. In haar keel was niets meer te vinden en verder was ze erg gezond. Na een pijnstillende injectie mocht ze weer naar huis. Wel heeft ze ondanks het feit dat ze pijn had, haar puppy’s erg goed verzorgd.

De puppy’s komen nu op je af, alle oogjes zijn open en ze willen over de rand buiten het nest. Dus we hebben een half deurtje op de werpkist geplaatst.

14 september 2011

Vandaag toch maar even gewogen en getracht om ze goed op de foto te zetten. Het wegen lukt wel aardig, hoewel de puppy’s niet het geduld kunnen opbrengen om als suiker rustig in het weegschaaltje te blijven liggen. Gewicht varieert van 750 tot 920 gram. Vandaag ook het eerste blafje gehoord en ze gaan al wat stoeien met elkaar. Macy voelt zich al weer beter, gelukkig maar.

15 september 2011

2 weken zijn ze al en vandaag is het de eerste grote ontwormdag, niet dat ze wormen zullen hebben maar je mag het risico niet lopen. Dus bekje open en met de speciale spuit vloeistof in de bekjes spuiten. Ze reageren heel rustig, maar lopen/ waggelen toch naar Macy voor een  moederlijk likje op de snuit. Weer wat foto’s geschoten, maar puppy’s liggen alleen maar redelijk stil als ze slapen dus…

16 september 2011

Het is af en toe net een buffet, sommige puppy’s staan als eerste in de rij en scheppen hun bord vol en anderen wachten tot het wat rustiger wordt. 10 tepels en 7 puppy’s is af en toe best dringen. Maar na de weging zagen we dat ze allemaal weer goed hun buikjes vol hadden gegeten.

Ook gaan ze steeds meer spelen

bekijk dit filmpje MOV04038 of bekijk een langer filmpje op YouTube

17 september 2011

Vandaag de bijkeuken, waar de werpkist staat, helemaal omgegooid. We krijgen nu wat kraamvisite en die willen natuurlijk het grut wel goed zien.wat doen jullie buiten het nest?

We hebben ze ook even laten loslopen en op de kranten gezet, een eerste poging om ze zindelijk te krijgen 🙂
voor een impressie bekijk het filmpje

20 september 2011
We hebben ze vandaag eens voorzichtig laten proeven van de pap. De pap zat overal behalve in de bekjes van de pupyy’s, morgen maar een voederrail maken.

21 september 2011

De 7 voederbakpuppy's aan de papjes staan klaar, het is een kliederboel van vanjewelste. Pootjes, kopjes alles gaat er in, maar een paar pups hebben het door na een beetje bijsturen. Een heeft het allemaal wel gezien en gaat een blokje om. Natuurlijk staat het ook op film

23 september 2011

Vandaag zijn de anti- doodlig stangen uit de werpkist verwijderd. De pups groeien goed en variëren in gewicht van 1090 tot 1250 gram. Vandaag hebben Mia en ik de pups een voor een op schoot genomen om ze pap te laten drinken. Ze vonden het heerlijk en Macy mocht daarna als beloning hun snoetjes schoon likken. Het is vandaag zo lekker weer, dat ze vanmiddag even op het gras mochten spelen. Ze vonden het nog maar niets. Moeder Macy was het met ze eens. Wel een mooi moment om ze allemaal nog eens op de foto te zetten.

Boeffie -zwart -teef (V)

Blue -donkerblauw -reu

Cees -rood - teef (V)

Gabber -geel - reu (V)

Foppe -oranje - reu (V)

Faye -mintgroen - teef

Kyro -Turquoise - reu (V)

24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 september 2011

Vandaag de puppy’s eerst afzonderlijk pap met vlees gegeven en daarna de bakjes in de voederrail geplaatst. Er zijn een paar pups bij die het door hebben, anderen vinden het heerlijk om met voor- en achterpoten door de pap te banjeren. Macy heeft het er maar druk mee om ze allemaal weer schoon te krijgen.

Kyro, (turquoise) de pup die we zelf houden, is erg ondernemend en klautert af en toe zelf uit het nest. Eerst zorgt hij dat zijn broertjes en zusjes goed wakker zijn, door te blaffen en als een wolfje te huilen (zie filmpje)

Hij gaat daarna op de krant zitten en doet zijn behoefte. Vanavond dook hij op de bak van Macy af en begon lekker te eten, is natuurlijk nog niet de bedoeling dus hebben we hem maar wat extra pap gegeven. Zwart was jaloers en kwam er ook uit, dus ook die maar weer pap gegeven en even lekker geknuffeld. Morgen wordt het mooi weer, dus mogen ze weer naar buiten.

25 september 2011

Vandaag weer allemaal gewogen, doen we om de dag.

Rood- 1300,  turquoise (Kyro) – 1420, mintgroen – 1340, zwart – 1290, donkerblauw – 1320, oranje – 1250 en geel 1320 gram

27 september 2011

De voederrail is 4 cm smaller gemaakt zodat de puppy’s er beter bij kunnen. Het is nog steeds af en toe een geknoei maar het eten gaat veel beter. Ze krijgen nu beurtelings moeders melk en puppy melk met Brinta en een beetje vlees en natuurlijk kalk voor de botten. Vandaag stonden er 6 op een rij, maar de dwarsligger is natuurlijk Kyro, de pup die we zelf houden. De tandjes komen ook goed door en wat kun je dan beter doen dan je broertjes of zusjes in hun staart of nek bijten. Ze gaan nu elke dag even naar buiten zodat ze kunnen wennen aan geluiden en aan kinderen. Af en toe dreigt er bijna een ongeluk als er weer een auto op eens voor het huis stopt om een kijkje te nemen naar de pups op het grasveld naast ons huis. Vandaag is voor de eerste pup een nieuw huis gevonden (over 6 weken) Oranje heet vanaf heden Foppe.

28 september 2011

Onze zwager in Duitsland wordt begraven, dus minimaal 9 uur van huis. Wat doe je dan met 7 puppy’s, een moederhond en een logeerhond. Juist je gaat van tevoren kijken wie wil oppassen. Inge is gelukkig vrij en bereid om overdag op te passen en Monique vanaf 17:00 uur. Inge schrijft op haar Facebook pagina: “Vandaag puppy oppasdag ! Whow gekkenhuis….. Wat een schatjes”. En ook Monique geniet er van. De dames hebben het uitstekend gedaan en alle 9 honden ook. Opnieuw een filmpje MOV04205

29 september 2011

De tweede ontwormingskuur. Zwart krijgt aan het eind van de middag diarree. Ze mogen weer lekker buiten op het gras. Talloze buurtbewoners komen langs en een van hen biedt een grotere buitenren aan.

30 september 2011

Zwart heeft nog steeds diarree en eet en drinkt slecht ondanks het feit dat we haar vaak even alleen bij Macy leggen. Ik besluit de dierenarts te bellen. Kan aan de ontwormingskuur liggen als het niet verbetert kan ik langs komen. Op het moment dat ik de hoorn neerleg, komt er wat leven in Zwart. Ze drinkt en begint te eten. ’s avonds is ze weer vol temperament en bij de anderen in de staart. We hebben in de zijtuin de rennen met elkaar verbonden, dus nu kunnen ze deels in de schaduw en deels in de zon. Wat ze maar willen.

1 oktober 2011

Kyro is vannacht uit het werpnest (50 cm hoog) geklauterd en ligt gewoon op het kussen in de bijkeuken te slapen. We laten ze lekker los in de keuken spelen en als het wat warmer wordt kunnen ze naar buiten. Onder de tent eten, drinken, ravotten en slapen ze dat het een lust is. Voor Rood hebben we een nieuw baasje gevonden en ze gaat voortaan als Cees door het leven. Vanavond zijn ze vanuit de werpkist verhuist naar de Bench, want we willen geen pups met gebroken onderdelen.

 

2 oktober 2011

Ze hebben de hele nacht doorgeslapen en Macy ook. Als ze dat elke nacht blijven doen zijn wij heel gelukkig. Vandaag is het nieuwe baasje van Geel kennis komen maken, die komt ook vast in een heel fijn thuis. En zijn nieuwe naam is voortaan Gabber.

4 oktober 2011

De puppy’s hebben weer de hele nacht doorgeslapen. Vandaag Dierendag dus krijgen ze wat extra lekkere dingen.  Ze weten nog niet echt wat ze met de snoepjes moeten doen, Macy wel. Kimm, Pieter en Colin kwamen met een echte halsband en riempje voor Kyro en een box vol lekkere dingen voor Macy. In de middag werd het lekker weer en mochten ze weer naar buiten. ’s Avond kwam er bezoek en waarschijnlijk krijgt weer een puppy een nieuw baasje.

6 oktober 2011

De puppy’s worden vandaag 5 weken, ze doen het goed in de bench, pas toen ik vanochtend om 07:15 uur de keuken inliep gingen ze huilen en blaffen en renden ze er uit, snel naar de krant en naar Macy (20111008_13). Verder vannacht lief geslapen. Moet een hekje maken voor de voordeur, want telkens als die open gaat, willen de 7 hondjes naar buiten en krijg ze dan maar eens te pakken. Vanochtend telefoon ontvangen dat ook zwart een nieuw huisje heeft gevonden. Zwart heet vanaf vandaag Boeffie en als je naar de foto hiernaast kijkt, klopt dat ook wel. Vandaag worden ze 5 weken, wat gaat de tijd toch snel. De werpkist is gisteren tegen kostprijs verkocht. Leek het nou zo, of verbeeld ik me dat, ze keken heel verdrietig toen die de deur uitging. Is toch je eerste plekje als je geboren wordt, niet dan?

7 oktober 2011

Vanochtend kregen de puppy’s als ontbijt, bruin brood met leverworst. Het was smullen voor ze. Ze slapen heel goed de hele nacht door, we proberen ze tot 07:30 uur in bench te laten en dat lukt uitstekend. Daarna mogen ze de hele dag in de bijkeuken spelen en rennen. Vandaag kwam Joost, het baasje van Foppe op bezoek en hij maakte wat mooie foto’s.

Boeffie en Foppe

Faye

Blue

 

 

 

 

 

 

 

 

8 oktober 2011

Vandaag worden de puppy’s een voor een mee naar buiten genomen om te wennen aan een halsband en lopen aan de riem. Ze vinden het maar niets en lopen voortdurend te krabben om dat lastige ding van hun nekje af te krijgen. Met zijn zevenen zijn ze heel wat, maar alleen en moeder Macy is het buiten maar eng, zeker als er auto’s hard voorbij rijden.

9 oktober 2011

Vandaag veel bezoek gehad, baby’s en peuters die de puppy’s mochten aaien. We willen ze aan alles laten wennen. Ook hebben we ze vandaag weer eens gewogen.

Mintgroen- 3 kilo- is zelfs nog zwaarder dan Kyro en wel 100 gram. Ze zitten allemaal goed op gewicht en zijn in verhouding allemaal goed aangekomen.

10 oktober 2011

De puppy’s hebben het weer keurig volgehouden vannacht. Donkerblauw heet vanaf heden Blue, heeft nog wel geen nieuw baasje maar krijgt donderdag zijn paspoort. Voor Mintgroen zijn we er nog niet uit, dus via Social Media een oproep voor een leuke naam gedaan. We besluiten te kiezen voor de naam Faye.

11 oktober 2011

Gabber

Blue

Faye


 

 

 

 

 

 

 

13 oktober 2011

Vandaag worden de puppy’s 6 weken en wat krijgen ze voor deze verjaardag, een bezoek van de dierenarts die ze heeft onderzocht en hun een eerste injectie heeft gegeven. Ook hebben ze nu hun eerste paspoort.

 

 

 

 

 

 

Ze waren heel dapper, maar ze werden ook even afgeleid door lekkere Frolic koekjes die dierenarts Marielle Goedhard ze vooraf gaf. Assistente Ellen moest toch ook nog even knuffelen. Gelukkig allemaal gezond 🙂

Vanmiddag hebben Kyro en Faye een uitstapje gemaakt naar “t Harde en kennis gemaakt met hun vader Spencer. Ook Macy zag vandaag voor het eerst sinds vele weken weer haar “lover”.

 

Ze vonden het heerlijk om in het zonnetje op dat grote grasveld te spelen, alleen wel een beetje spannend toen er andere honden kwamen kijken. “t Harde is een groot omheind terrein met bos, hei en gras waar honden los mogen lopen.

 

14 oktober 2011

Cees mag kennis maken met de hond waar hij in huis komt, dus hebben we Cees, Gabber en Boeffie meegenomen naar ‘T Harde. Filmpje  MOV04539

15 oktober 2011

Alleen Blue en Foppe waren nog niet op ’t Harde, dus die hebben we vandaag meegenomen. Macy ging voor het eerst echt met de puppy’s spelen, jammer genoeg geen camera bij, maar wel een BlackBerry dus toch een foto. Het valt me op dat geen van de puppy’s bang is voor grotere honden, ze lopen er zo naar toe, maar gaan wel liggen als de grote hond het van ze eist. De belangstelling voor de puppy’s is altijd enorm, iedereen komt even kijken. Sommigen hebben commentaar; 6 weken is veel te vroeg om uit het nest te gaan, waarop we uitleggen dat ze pas over minimaal 2 tot 3 weken weg mogen. Tja, alleen maar hondenliefhebbers hè 🙂 Vandaag ook onze eerste vrije middag, we gaan golfen en daarna eten en Kimm, Pieter en Colin passen op de honden.

16 oktober 2011

Vandaag komt er veel bezoek, helaas heb ik al weer 2 dagen buikgriep, maar ja we moeten door. Er komt een mogelijke koper voor Faye en een voor Blue. Helaas belt de laatste af. Vandaag komen ook onze vrienden met hun 9 weken oude Berner Sennen pup. Eensgezind storten de 7 broertjes en zusjes zich op de vreemde, erg grote pup. Maar Bouncer pakt ze naderhand even fijntjes terug.

17 oktober 2011

vandaag een nieuwe poging gedaan om de puppy’s te wegen, het resultaat:

ook zijn er weer wat kleine filmpjes gemaakt. MOV04569 en MOV04572

18 oktober 2011

In de middag werd het heerlijk weer, dus eerst mochten Kyro, Boeffie en Faye naar ’t Harde en bij thuiskomst mocht iedereen naar buiten, lekker met het speelgoed spelen MOV04602

 

 

 

 

 

 

19 oktober 2011

Vanochtend bericht ontvangen dat ook Faye een nieuw baasje heeft gevonden. Intussen worden de afspraken gemaakt, wanneer de nieuwe baasjes hun pup op komen halen. Mia en ik hebben het er nu al moeilijk mee, ondanks het feit dat we weer enige vrijheid krijgen.
De puppy’s eten en drinken nog steeds goed, af en toe bij moeder Macy, maar dat wordt steeds minder. Vanochtend heb ik Macy uitgelaten en Kyro aan de lijn meegenomen, ging erg goed. Af en toe natuurlijk even dragen. Vandaag was het te nat en te koud voor ‘T Harde, jammer. Alleen zoeken we nu nog een nieuw baasje voor Blue.

23 oktober 2011

Vandaag was een mooie dag en het laatste weekend dat alle puppy’s nog aanwezig zijn. Dus hebben we ze alle 7 meegenomen naar ’t Harde. Heel veel bekijks en vooral Boeffie was op avonturen pad. Nooit geweten dat ze zo hard kunnen lopen. Gelukkig waren de kinderen erbij en een heleboel toeschouwers. Kimm ging er eerst achteraan.

 

 

 

 

 

 

24  oktober 2011

De puppy’s hebben het nu ontdekt, als ze onder de kinderwagen gaan zitten, kunnen de grote ruw spelende honden er niet bij, daarnaast hoeven ze niet te lopen en met die oostenwind is het best warm. Moeder Macy is op het punt aangekomen dat ze spelen samen met de pups best heel leuk vindt. http://www.youtube.com/watch?v=dz50zO6ebWU

25 oktober 2011

Een jong stel is met hun 8 maanden oude hond langsgekomen om te kijken of er een klik is tussen Blue en hun hond. Het ging niet slecht. We hebben afgesproken dat we ze nog eens op ’t Harde laten kennismaken. De keuken is ondertussen een renbaan geworden, waar de puppy’s en Macy met allerlei speelgoed hun krachten aan het meten zijn.

26 oktober 2011

De grote dag, Faye gaat vanmiddag naar haar nieuwe baasjes. Macy reageerde eigenlijk heel kalm, wij waren meer van streek dan de moeder. De nieuwe eigenaren kregen een Dvd met daarop de geboorte van de puppy’s, een USB stick met de foto’s, een Tshirt uit de bench, allerlei informatie en het paspoort van Faye mee. We zijn benieuwd hoe Faye het in Rosmalen doet. Met Blue, Kyro en Boeffie zijn we naar ’t Harde gegaan en wie troffen ze daar, vader Spencer die heel lief met ze deed en ze doorlopend in de gaten hield. Via een SMSje hebben we gehoord dat Faye het erg goed doet, gelukkig maar. Nu nog even de nacht afwachten

 

27 oktober 2011

Acht weken zijn ze vandaag en wat zijn het al echte hondjes geworden. Ze luisteren vaak al naar hun naam en De kijkers hebben toch niet voor Blue gekozen omdat ze een andere hond hebben en Blue als Border te veel op de baas gericht is, kan ik me voorstellen. Dus we zoeken nog steeds naar een nieuw baasje voor hem. Laat in de middag mochten 4 puppy’s weer lekker spelen en daar hebben we weer een filmpje van geschoten http://youtu.be/ngeBeN5Cn98

Vanavond ook telefoon gehad dat de 8 jaar oude labrador niet kan wennen aan een nieuwe hond in huis, hoe lief Faye ook is. Dus Faye komt vanavond weer terug in het nest en moeten we een nieuw baasje voor haar zoeken. Ze werd weer van harte verwelkomd door haar broertjes, zusjes, Macy en door ons.

28 oktober 2011

Het gaat nu allemaal wel heel snel. Bri en Willem hebben vanochtend Cees opgehaald en Bri belde al dat Cees goed ontvangen is door Bink, hun andere hond.  Heel fijn dat te horen, want het is natuurlijk ook een lieffie. Ze woont nu in Blaricum. Boeffie is vanochtend opgehaald door Joris en zal vanavond in Utrecht door Sabine in haar armen worden gesloten. Blue heeft ook een fijn nieuw thuis gevonden bij Monique en de kinderen en woont nu in Hilversum. Hij krijgt een andere naam, Sill. We hebben al bericht ontvangen dat het goed gaat met hem. Hij speelt al met de kinderen en met de andere hond Mazzel.
Een beetje weemoedig zijn we wel vanwege het steeds leger worden nest, is dat misschien het lege nest syndroom? Maar ja, dat weet je van te voren en je weet ook dat je ze niet allemaal kunt houden. Geen hobby voor ons dus, zijn we te teerhartig voor.
Eind maart staat er een reünie gepland en zien we ze weer even.

29 oktober 2011

We hebben al bericht ontvangen dat Cees goed geslapen heeft, ze wordt lekker verwend :-). Ook Boeffie doet het goed en wordt al een echt Utrechts stadshondje.

30 oktober 2011

Vandaag wordt Gabber opgehaald, Heidi is samen met haar dochter om 10:30 aanwezig en we besluiten om, voordat Gabber 2 uur in de auto moet zitten, hem nog even samen met de andere puppy’s wat te laten rennen op ’t Harde. Vanaf heden woont Gabber in België en hij doet het goed, zelfs met de aanwezige poezen.

 

1 november 2011

De puppy’s doen het steeds beter qua zindelijkheid, natuurlijk vergissen ze zich nog wel eens, maar als ze buiten zijn weten ze wat ze moeten doen. Met 3 puppy’s aan de lijn lopen is echter geen gemakkelijke opgave 🙂

3 november 2011

Faye, Kyro en Foppe zijn vandaag weer bij de dierenarts geweest, ze werden weer grondig onderzocht en kregen hun 2e injectie en een chip ingespoten. Dierenarts Marielle was zo lief voor ze, dat ze geen piepje hebben gegeven. Kyro weegt nu 6,6 kilo, Faye 5,6 kilo en Foppe 5,3 kilo. Kyro is dus echt een fors mannetje aan het worden. Heeft zichzelf al eerder uitgeroepen tot de leider van de roedel, maar dat moet hij nog eerst maar eens bewijzen. Voorlopig ben ik dat 🙂

4 november 2011

Vandaag bericht gehad van het baasje van Sill, dat het niet goed gaat tussen haar jongste zoon en Sill. We spreken af dat we haar terug zullen nemen en dat ze maar om 13:00 uur naar ’t Harde moet komen om de roedel op neutraal terrein weer aan elkaar te laten wennen. Macy verwelkomt Sill heel hartelijk, maar vooral Kyro gaat het gevecht met hem aan. Pas laat in de middag is het weer pais en vree en liggen ze lekker bij elkaar. Nu moeten we nog 2 puppy’s zien te verkopen. Ook Cees was vandaag bij haar nieuwe dierenarts en kreeg alle lof, leuk om te horen.

5 november 2011

Met 4 puppy’s aan een riempje lopen is ondoenlijk, dus heb ik maar een lange ren gemaakt van de voordeur naar de achtertuin. Hebben ze meteen een groot terrein om te dollen. Gelukkig is het het jaargetijde om te planten te snoeien, de puppy’s helpen graag een handje mee.

6 november 2011

Vanochtend kregen we een kijker voor Sill, Carla en haar kinderen en kleinzoon hadden al snel een besluit genomen en woensdag a.s. gaat Sill fijn met haar mee naar zijn nieuwe huisje. ’s Avonds kwamen bezoekers af op de advertentie van Faye en waren zo overtuigd dat ze meteen mee mocht naar Zevenhuizen.

 

 

 

7 november 2011

Faye heeft een nieuwe naam gekregen namelijk Fabel. Ze woont nu samen met Hoppa een Franse Beauceron en volgens de baasjes doen ze het erg goed samen. Nu er alleen nog maar 3 mannetjes zijn, zijn ze wat minder dominant en hoeven ze zich niet meer te bewijzen. Kyro probeert nog steeds de roedel (Foppe en Sill) bij elkaar te houden en als er een van hen wegloopt en weer terug komt, krijgt hij een aanvaring.

 

9 november 2011

Vandaag wordt Sill door zijn baasje Carla opgehaald. Een nieuw halsbandje, een nieuwe bench en speeltjes en zaterdag mag hij al mee naar de puppy cursus. Ook hij krijgt een fijn nieuw huis en blijft in Huizen. Zo zien we hem ongetwijfeld nog wel een keer op ’t Harde of zo.

 

 

 

13 november 2011

Vandaag gaat de laatste pup naar zijn nieuwe baasje. Foppe wordt om 11:00 uur opgehaald door Joost en Hanneke. We hebben het er allemaal een beetje moeilijk mee, Mia, Ik, Macy en Kyro. Vooral Kyro zal zijn speel/stoei kameraadje missen. Macy pakt het goed op en gaat heel intensief spelen met Kyro. ’s Nachts hoor ik Kyro een paar keer huilen in zijn bench, hij voelt zich natuurlijk alleen. Moeilijk om niet toe te geven om er naar toe te gaan.

 

14 november 2011

Kyro heeft rustig geslapen, geen gehuil vannacht. Vandaag hebben we een afspraak met Jane, het baasje van Spencer en Bri, het baasje van Cees om elkaar te ontmoeten op ’t Harde. Het is een feestelijke ontmoeting. Macy begroet Cees uitbundig, net als Kyro en ze gaan leuk spelen. Ook Spencer lijkt iets te herkennen, maar het kan ook zijn dat hij goede herinneringen aan Macy heeft, hij is in ieder geval niet uit hun buurt te slaan.

1 december 2011

Alle puppy’s maken het goed, via social media ontvangen we berichten en leuke foto’s. Het puppy dagboek wordt gesloten. Het was een enorme leuke ervaring, maar ook heel vermoeiend. Moeder Macy wordt in januari gesteriliseerd dus no more puppy’s voor haar, ze kan weer gewoon lekker genieten van het jonge hond zijn. Ze speelt dan ook volop met Kyro, wat enorm leuk is om te zien. De laatste foto’s staan hieronder.

Boeffie

Cees

Fabel

Sill

Foppe

Gabber

Kyro