16-08-2013 (13:32)

Virtuele data rooms worden gebruikt voor verschillende types transacties waarbij de verkoper van onroerend goed, of bij een fusie of overname een grote hoeveelheid strikt vertrouwelijke gegevens wil delen aan vooraf uitgenodigde bieders. Doorgaans tijdens een due diligence proces boeken onderzoek). We spraken met Ron Mazer, Sales Director van DRSdigital A.G., provider van de virtuele data room Drooms®.

Ron MazerWaarin onderscheidt uw bedrijf zich van de concurrentie?

Mazer: “We zien onszelf niet alleen als een software bedrijf, maar vooral als dienstverlener voor eigenaren en adviseurs van onroerend goed portefeuilles. In ons twaalf jarig bestaan hebben wij een enorme vaste klantenkring opgebouwd. We krijgen veel feedback en begrijpen als geen ander dat tijd een luxe is. Op basis daarvan hebben wij in juni 2012 ons nieuwe product Drooms® gelanceerd, de snelste virtuele data room ter wereld. Hierdoor kunnen gebruikers veel tijd en dus geld besparen. De gebruikersinterface is zo eenvoudig en intuïtief dat er geen verdere opleiding voor nodig is. Een veelzijdig online platform, waarbij verschillende en eenvoudig te beheren autorisatieniveaus garanderen dat interne en externe partijen, op elk tijdstip en elke locatie, gevoelige documenten kunnen raadplegen.”

Wat zijn uw meest recente innovaties?

“Onze R&D afdeling is doorlopend bezig met innovaties. In Drooms® zijn onze bestaande instrumenten – de viewer, Q&A en administratie – bij elkaar gebracht in een volledig geïntegreerde workflow, waardoor het platform nog sneller en eenvoudiger te gebruiken is. Daarnaast is het nu beschikbaar voor zowel Windows- als Apple Mac-gebruikers, zelfs op mobiele apparaten (iPad en iPhone).”

Waarom kiezen ondernemingen voor Drooms®?

“Ons platform bevat een aantal features die veel mogelijkheden bieden, zoals:

  • extreem veilige wereldwijde toegang tot documenten,
  • gecentraliseerd onderhoud, beheer en controle van documenten,
  • veilige uitwisseling tussen interne en externe partijen
  • parallelle due diligence met meerdere partijen
  • geen onnodige plug-ins, complicaties of wachttijden
  • transparantie en Business Intelligence – inclusief gedetailleerde rapportages over alle data room activiteiten.

Daardoor kan Drooms® ook ingezet worden ter ondersteuning van strategische besluitvorming over compliance- en risicomanagementbeleid.”

Beantwoordt Drooms® aan de nationale en internationale compliance eisen?

“Als Europees bedrijf zijn wij onderworpen aan de strenge eisen voor gegevensbescherming in Duitsland en Zwitserland. Hier spelen onder andere de locaties van onze servers een centrale rol. Alleen servers welke fysiek op het vasteland van Europa zijn gestationeerd zijn volledig compatibel met de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming.

Onze veiligheidsnormen worden periodiek in de vorm van audits gecontroleerd door onze gerenommeerde opdrachtgevers waaronder banken en advocatenkantoren. Intern trainen wij onze medewerkers regelmatig ten aanzien van compliance en databescherming.”

Wat is uw doel?

“In de afgelopen jaren is Drooms® uitgegroeid tot de marktleider voor commercieel onroerend goed transacties in continentaal Europa. Voor de nabije toekomst zien we graag dat Drooms® dé standaard wordt voor alle commerciële vastgoedtransacties.”

Kijk voor meer informatie op www.drooms.com