De gemoederen in Nederland lopen hoog op.
Normaal gebeurt dat tijdens hete zomers, wanneer de hersens overmatig verwarmd zijn en alcohol de enige verkoeling brengt. Maar door de opwarming van de aarde is dat doorgeslagen naar de herfst.

Wat is er aan de hand
Zwarte Piet wordt geassocieerd met racisme en een terugkeer naar de slavernij.
Waarom dan wel; Sinterklaas is wit, is de baas en zit op een paard terwijl Zwarte Piet zijn knecht is, moet lopen en ook nog eens gekleurd is.

Zo heb ik het in mijn 62-jarige leven nooit gezien, maar wijsheid komt met de jaren.

Tenminste 21 Amsterdammers zagen dat wel en brachten hun bezwaren naar voren in de beroepscommissie die de vergunningen voor de intocht moet beoordelen. Ze kregen een enorme bijval van enkele honderden Surinamers, Antillianen en witte Nederlanders, die waren afgekomen op de hoorzitting. Hun aanwezigheid moest een luid protest zijn tegen het jaarlijks terugkerend fenomeen Zwarte Piet. De indieners zijn niet tegen de intocht van Sinterklaas zoals in de Nederlandse media beweerd wordt. Het is de karikatuur van Zwarte Piet die afstamt uit het Nederlandse slavernijverleden waartegen het protest tegen gericht is.
Sinterklaas is geen sprookje van er was eens. Neen, hij is er elk jaar weer. Zwarte Piet zal als knecht nooit op een paard zitten. Het is heel doordacht”, vindt zanger en woordkunstenaar Patrick Mathurin van Haïtiaanse afkomst.
De lokale en nationale overheden maken overuren om een oplossing te bedenken voor dit verderfelijke volksfeest.
Zelfs de Verenigde Naties wenden hun enorme kennis aan, om dit feest een halt toe te roepen.

Ik ben daardoor geroerd, een organisatie als de VN die aandacht én tijd besteed aan een klein land als Nederland. Niet Afrika, China of Rusland, nee de focus ligt ditmaal op ons kleine Nederland.
Dat bracht mij ertoe om de andere volksfeesten eens onder de loep te nemen

De Kerstman
De Kerstman maakt gebruik van kleine mensen (lilliputters) en geeft ze een benaming als elfen of kabouters. Deze hulpjes worden enorm uitgebuit, ze moeten keihard werken in onmogelijke temperaturen (Noordpool) en worden gedwongen allerlei zoete etenswaren tot zich te nemen. Wat onherstelbare schade toebrengt aan hun tanden.
Daarnaast veroorzaakt hij onnodig dierenleed door 8 rendieren uit hun natuurlijke omgeving weg te halen, ze een slee te laten trekken en ze over smerige steden vol met uitlaatgassen te laten vliegen.
Een ervan, Rudolph geheten schijnt zelfs een rode neus te hebben, wat onnatuurlijk is en mogelijk veroorzaakt wordt door een overmatige consumptie van alcohol.

De Paashaas
De Paashaas sjouwt rond met een mandje vol eieren. Dit is weerzinwekkend, hazen zijn niet geboren om met mandjes rond te lopen. Ook zal hij eerst de eieren uit het kippenhok moeten stelen, wat een paashaas beschikt niet over geld. Waar zou hij dat geld trouwens moeten laten, want hij heeft geen zakken. Hierbij loopt hij kans dat een toevallige vos, die het op de kippen heeft voorzien, hem van het leven berooft. Dan hebben we het nog niets eens over die arme kippen, die voor de paasdagen een enorme last op de arme vleugels krijgen door een massaproductie te draaien om maar aan de vraag te voldoen. Sperti moet de problemen maar weer oplossen, waarin weer allerlei schadelijke stoffen zitten zodat die beesten gewoon vergiftigd worden. Dus Hoge Ambtenaren van de Verenigde Naties, nog meer werk aan de winkel, aanzet tot criminaliteit, vergiftiging en dierenmishandeling.

Halloween
Wat te denken van Halloween, Elk jaar weer op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Wat als de trommeltjes en zakken van de kinderen leeg blijven. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Wij stellen onze kinderen daaraan bloot. Hoge Ambtenaren van de Verenigde Naties, nog meer werk aan de winkel, uitlokking tot doodslag, kindermisleiding.

Het ware beter als wij gewoon alle feesten in Nederland af zouden schaffen. Eeuwenoude traditie of niet, dit kan gewoon niet door de beugel.

Tenslotte
Misschien moet wij het gewoon doen met Koningsdag.
Wat zegt u, dan worden kinderen door hun ouders gedwongen om op de openbare weg hun overbodige spullen te verkopen of om van de overlast in huis af te zijn hun muzikale uitingen op straat ten gehore moeten brengen.
Ook worden bacterievolle etenswaren tegen goed geld aangeboden aan passanten. Die op hun beurt weer cafés, straten en toiletten besmeuren door een opgelopen Norovirus of Salmonella.

Verstandige zielen van de Verenigde Naties, kan Nederland misschien van de kaart afgehaald worden?