Van Theodoor Teut ontvingen wij een ansichtkaart met daarop de volgende tekst:

Lieve leden,

Ik mis jullie allemaal, maar heb het reuze naar mijn zin in Zuid-Frankrijk. Jean-Claude heeft me aan een hele mooie baan geholpen. Ik ben de privé groundsman van Boris Becker gewor­den. Dat betekent het grootste gedeelte van de dag in de zon liggen, zwemmen, ik heb ondertussen leren zwemmen, dat leek me beter, en naar de chique dames kijken. Ik heb ondertussen ook een huwelijksaanzoek gekregen van een schatrijke Amerikaanse, maar heb haar om wat bedenktijd gevraagd.

Ik heb altijd graag naar de girls van TV Huizen mogen kijken, maar hier zie je ook wat hoor. Bijvoorbeeld een blonde vrouw met………………­(wij vinden het beter om hier in te grijpen en enige censuur toe te passen, aangezien Theodoor nogal wat jeugdige fans heeft, die misschien geschokt zouden zijn door de woorden van hun idool, red.)

Hoe is het verder met jullie, schrijf me gauw eens terug. Dat kan altijd via de redactie: Theodoor Teut, Hotel Carlton, Nice, France.

Salut, Theodoor Teut.

N.B.

Het handschrift van Theodoor is niet geheel duidelijk, vandaar dat we mevrouw P. Uil – Uit, grafoloog van beroep hebben ge­vraagd het geschrevene te vertalen en ons eens te vertellen hoe het werkelijk met hem is.

Zij vertelt: Theodoor begint heel stabiel. Uit het handschrift kan ik zien dat halverwege de brief een blonde vrouw Theodoor in haar ban krijgt en hem duidelijk van zijn apropos brengt. Als hij over de girls van TV Huizen schrijft worden de emoties duidelijk te veel. Bijna aan het einde van de brief is daar een donkere vrouw bijgekomen en lijkt Theodoor wat haast te hebben om de brief te beëindigen. Dat zal waarschijnlijk komen omdat hij met z’n gedachten bij het verre Huizen is, en de tranen van zijn wangen biggelen. Ik vraag me af of hij het daar wel zal redden.

Tot zover het relaas van onze grafoloog.

(Wij zijn door de laatste woorden van mevr. P. Uil-Uit toch enigszins bezorgd geworden, daarom lieve leden schrijf Theo­door eens terug, red.)