U heeft het al gemerkt, we gaan met de tennisvereniging Huizen steeds meer de professionele tour op. De cursus gastheerschap is door de meeste leden  tot volle tevredenheid afgerond en de cursus effectief omgaan met je partner zal medio april opgestart worden. Theodoor Teut, de grote initiator van dit alles, heeft echter nog meer in petto.

Vanaf 1 april, de start van het nieuwe tennisseizoen, is het niet meer toegestaan om in allerlei verschillende merken kleding de banen te betreden. Het is de laatste jaren bij de diverse tennisverenigingen een losgeslagen boel geworden. Vanuit de oorspronkelijke gedachte een Lawn Tennis Club, is praktisch niets meer overgebleven. Reden waarom we teruggaan, zoals op dit moment ook gebruikelijk in de hedendaagse maatschappij, naar de basics. De heren dienen te verschijnen in een wit shirt, wit short, witte sokken en witte schoenen. Over het shirt kan eventueel een witte sweater gedragen worden. Petjes zijn niet meer toegestaan, alleen de witte lawn tennis cap mag gedragen worden bij zeer felle zon.

Voor de dames geldt eigenlijk hetzelfde: wit shirt, wit tennisrokje -maximaal 15 centimeter boven de knie, en witte schoenen. Ook de lingerie moet helemaal wit zijn. Trainingspakken zijn toegestaan, maar alleen wit en moeten buiten de baan uitgetrokken worden.

Aangezien de meeste sportzaken niet geheel voorbereid zijn op deze outfit, is besloten om een gerenommeerd bedrijf uit het buitenland te benaderen. Dit bedrijf , TT International uit Nice, zal haar kledinglijn introduceren op onze vereniging op zaterdag 1 april, de eerste dag van het nieuwe seizoen.

Modeshow

Op deze dag zullen diverse vrouwelijke en mannelijke modellen de kleding aan de leden showen. Als ladyspeaker is de bekende Huizer presentatrice Maartje van Weegen benaderd. De modeshow zal op deze dag 3x plaatsvinden en wel om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

De muzikale omlijsting bij dit geheel is van de eveneens Huizer topband Massada.

Hapjes worden verzorgd door onze eigen huis traiteur Guillaume.

Gedurende 2 weken heeft een ieder de tijd om haar of zijn kleding aan te passen. Na 14 april is het niet meer toegestaan om in andere dan de boven beschreven kleding op de banen te gaan. Het bestuur en de parkbeheerder zullen hier uitermate scherp op toezien en namen van de overtreders noteren, waarna een reprimande zal volgen. Na een tweede reprimande is het onherroepelijk royement.

De kleding zal gedurende twee weken te bezichtigen zijn in het competitielokaal op de begane grond. Madame Gertruida Teut, zal speciaal vanuit Nice overkomen en gedurende deze periode de verkoop begeleiden.

 

Bijzonderheden

Alle kleding is goedgekeurd door de KNLTB en de overkoepelende Europese Tennisbond. TT International is vooral bekend geworden door de grote mate van preventie, die zij in haar assortiment voert.

De kleding is brandveilig, het morsen van vuur van sigaretten of sigaren heeft geen inwerking op de kleding. Bij een eventuele schuiver over het gravel zijn de verwondingen tot een minimum beperkt. Bij overmatige transpiratie, treed een absorptiesysteem in werking zodat lastige en ontoonbare kringen worden voorkomen.

Ook diegenen, die last hebben van zweetvoeten en of schimmels, kunnen na afloop van een vermoeiende tennismatch met een gerust hart de schoenen uitdoen. Een kleine bacterie zorgt voor afbraak van alle geur en procasoben.

De lingerie is voorbereid op het zogenaamde allways systeem. TT International en Allways England hebben hierin vergaande samenwerking.

Naast de kleding is ook een assortiment elleboogbeschermers, eyeball protectors en knie beschermers te koop. Alles uitgevoerd in de witte kleur.

De prijzen

Bij het ter perse gaan van dit nummer waren de prijzen nog niet helemaal bekend. De verrekening van de Franse Frank naar de Euro en vanuit de Euro naar de gulden verliep niet geheel naar wens. Onze nieuwe penningmeester had het er tenminste moeilijk mee, maar een ruwe indicatie volgt hieronder.

 

Artikel                        Prijs in Guldens                               Bijzonderheden

Shirt                                        15,-                                         met borstzak

Sweater                                  30,-                                         vorst bestendig

Short                                      25,-                                         met 2 zakken

Rokje                                      25,-                                         met 1 zak

Sokken                                   5,-                                           lang

Sokken                                   4,-                                           kort

Schoenen                               65,-                                         met procasoben

Lawn Tennis Cap                   12,-                                         anti hoofdluis protection

Trainingspak                          125,-                                       vocht – en vorstbestendig

Slip dames                             15,-                                         met allways systeem

Slip dames                             13,-                                         hoge slip

Slip dames                             22,-                                         push up

BH Dames                             25,-                                         sport

BH Dames                             25,-                                         push up

Slip heren                               10,-                                         hoge slip

Slip heren                               15,-                                         met pijpjes

Tennisracket                          200,-                                       met 2 vinger grip

Eyeball protector                    15,-                                         Polaroid

Kniebeschermers                   15,-                                         2

Elleboogbeschermers            15,-                                         2

Alle maten zijn beschikbaar, van very small tot en met xxxl

Het bestuur hoopt op de volledige medewerking van haar leden en ziet het nieuwe seizoen met veel vreugde tegemoet.

 

Voor meer informatie kunt u bellen met Theodoor Teut, General Advisor van de tennisvereniging Huizen of met een van de bestuursleden.